Máte rodinný dom s takmer nulovou potrebou energie? Štát vám môže prispieť príspevkom až 8 000 EUR.

Máte rodinný dom s takmer nulovou potrebou energie? Štát vám môže prispieť príspevkom až 8 000 EUR.

Prázdniny sa môžu pre Slovákov začať pozitívnymi správami. Ministerstvo dopravy a výstavby totiž avizovalo druhú výzvu na podanie žiadostí o príspevok na rodinné domy vo výške až 8 000 EUR. Pre koho je tento príspevok určený a ako je možné ho získať?

Príspevok na rodinný dom môže získať vlastník rodinného domu s takmer nulovou potrebou energie. Podmienkou je, aby bol majiteľ fyzickou osobou, občanom Európskej únie a mal trvalý pobyt na Slovensku. Určité podmienky musí spĺňať aj nehnuteľnosť, ktorá bude predmetom získania príspevku prostredníctvom výzvy. Okrem toho, že rodinný dom musí spĺňať požiadavky na energetickú hospodárnosť a teda mať takmer nulovú potrebu energie, kolaudácia rodinného domu musela prebehnúť najskôr v roku 2018 a podlahová plocha nesmie prekročiť 200 metrov štvorcových.

Pokiaľ spĺňate tieto podmienky, môžete podať žiadosť o získanie príspevku na rodinný dom s takmer nulovou potrebou energie vo výške až 8 000 EUR. Možnosť podania žiadosti bude sprístupnená 1. júla 2020 o 8:00 h ráno na webe byvajteusporne.sk a platná je až do 30. septembra 2020. Podávanie žiadostí je okrem dátumov limitované aj počtom žiadateľov, ktorých môže byť maximálne 200. Ak teda chcete žiadosť podať, je dobré ju podať ihneď po sprístupnení možnosti, nakoľko pre zvýšený záujem je možné, že sa žiadosti kapacitne rýchlo minú.

Veľký záujem o získanie príspevku spôsobilo najmä zjednodušenie byrokratických procesov a postupov. Legislatívne zmeny v máji minulého roku totiž zrušili povinnosť zatepľovania výhradne certifikovanou firmou, čo výrazne zjednodušilo majiteľom rodinných domov zháňanie stavebných majstrov. Taktiež sa upravili aj administratívne podmienky pre podanie žiadosti a o príspevok prejavilo záujem niekoľkonásobne viac žiadateľov.

Ak by ste potrebovali poradiť, neváhajte ma kontaktovať.

Ing. Miloš Klenovčan
Autor: Ing. Miloš Klenovčan

Každá nehnuteľnosť je niečím výnimočná - rovnako, ako jej majiteľ. Mojou úlohou je túto výnimočnosť objaviť a nájsť pre nehnuteľnosť nového výnimočného majiteľa.

Pri svojej práci sa snažím v prvom rade porozumieť klientovi, zistiť jeho potreby a spraviť právnu a vecnú analýzu nehnuteľnosti. To je základ pre správne nastavenie celého procesu predaja. Kľúčom k najlepšiemu možnému predaju je (nielen) v realitnom obchode marketing - a keďže marketing je to, čo som vyštudoval a čo ma baví robiť, dosť si ho užívam a je u mňa na poprednom mieste.

Už na začiatku pripravím porovnanie konkurenčných nehnuteľností, čo je spolu so znalosťou cenovej mapy základ pre správne nastavenie predajnej ceny. Predávajúcemu potrebujem zabezpečiť čo najväčší počet záujemcov, aby sme si z nich mohli v ideálnom prípade vybrať najvyhovujúcejšieho kupujúceho.

Ďalším dôležitým bodom je kvalitná príprava a propagácia nehnuteľnosti. Pred nafotením je samozrejmosťou aspoň základný home-staging (úprava interiéru aj exteriéru). Nehnuteľnosti pre mňa fotí profesionálny fotograf, zároveň sa vypracuje 3D sken pre vyhotovenie virtuálnej 3D prehliadky. Pomocou takejto 3D prehliadky dokážem prípadným záujemcom ukázať nehnuteľnosť u mňa v kancelárii, prípadne si ju vedia pozrieť aj priamo z pohodlia ich domova. Takáto prezentácia podstatným spôsobom znižuje počet nevyhovujúcich záujemcov - na osobnú obhliadku sa väčšinou dostavia už iba vážnejší záujemcovia. Štandardom je videoprehliadka a v prípade zaujímavého exteriéru aj letecké zábery dronom. Ak si to nehnuteľnosť vyžaduje, vyhotovuje sa tiež vizualizácia možného budúceho stavu. Celú túto realizáciu mi zabezpečuje profesionálna firma.

Po vyhotovení prezentácií nasleduje samotná propagácia nehnuteľnosti - všetko je pripravené na ukázanie sa svetu a zacielenie na čo najväčšiu cieľovú skupinu klientov. Snažím sa pritom využívať tie najmodernejšie a najúčinnejšie marketingové nástroje. Počas celej kampane mám všetko pod kontrolou a podľa situácie dokážem upravovať stratégiu predaja.

Nasledujú zážitkové obhliadky, rozhovory so záujemcami, jednania o podmienkach predaja s vážnymi záujemcami, riešenie financovania klientov, podpisy zmlúv, zabezpečenie bezpečnej úhrady kúpnej ceny, odovzdanie nehnuteľnosti, zavkladovanie zmeny vlastníka na katastri a asistencia s prepisom energií na nového majiteľa. Celú dokumentáciu namieru pripravuje právnik - špecialista na realitné právo.

Celý proces od začiatku predaja až po úplné ukončenie zabezpečujem tak, aby klient nemal s ničím starosti, nemusel sa o nič starať a aby predaj prebehol bez akéhokoľvek rizika a stresu.

Mojím cieľom je poskytnúť klientom nezabudnuteľný zážitok - nadšený musí byť aj predávajúci, aj kupujúci :-)

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

AKO NAJLEPŠIE PREDAŤ SVOJU NEHNUTEĽNOSŤ v 7 krokoch

spracovaním osobných údajov